Arsacal
button
button
button
button


Toewijding van Nederlandse bisdommen aan Maria

Zaterdag 13 mei 15.00 uur O.L. Vrouwebasiliek in Maastricht

nieuws - gepubliceerd: maandag, 8 mei 2017
Een pelgrimsbeeld van O.L. Vrouw van Fatima was bij de H. Mis na de bisschoppenvergadering
Een pelgrimsbeeld van O.L. Vrouw van Fatima was bij de H. Mis na de bisschoppenvergadering

Zaterdag 13 mei komen de Nederlandse bisschoppen naar Maastricht voor een toe­wijding van de Nederlandse bisdommen aan het Onbevlekt Hart van Maria. Om 15.00 uur gebeurt dat tijdens een plechtige Vesper­viering in de O.L. Vrouwe­basiliek (Sterre der Zee).

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de verschijningen van Maria in Fatima plaatsvonden met het voorspelde ‘zonnewonder’ waarvan tienduizenden mensen getuige waren. In die verschijningen is de verering van het Onbevlekt Hart van Maria bijzonder aanbevolen en werd de toe­wijding van Rusland aan het Onbevlekt Hart gevraagd, later verbreed tot de gehele wereld.

Zaterdag 13 mei, de dag waarop het precies honderd jaar geleden is dat de eerste verschijning plaats vond, zal paus Franciscus in Fatima zijn om Francisco en Jacinta, twee van de zieners, heilig te verklaren en dit jubileum te vieren. In vereniging daarmee zullen de Nederlandse bisschoppen dus de Nederlandse bisdommen aan Maria toewijden. Het is tevens de feestdag van de H. Servatius, eerste geloofs­verkondiger in ons land, die in Maastricht begraven is en voor wie die zondag een processie zal worden gehouden door de straten van deze stad. Naar mogelijkheid zullen bisschoppen na de toe­wijding tevens een bezoek brengen aan het graf van Servatius.

De Vesper­viering in Maastricht is vrij toegankelijk.

tags: FatimatoewijdingOnbevlekt HartMaastricht
Terug