Arsacal
button
button
button
button


Onze Rugamana is gevangen gezet...

Nieuws - gepubliceerd: donderdag, 1 mei 2014 - 184 woorden
bericht over Rugamana in het Haarlems Dagblad
bericht over Rugamana in het Haarlems Dagblad

Mohamed Rugamana, de verkoper waar ik gere­geld het Straatjour­naal van betrok, is vorige week opgepakt en in detentie gezet. De uitgeproce­deerde Burundees logeerde tij­de­lijk bij Stem in de Stad, het oecu­me­nisch diaco­naal project in het centrum van Haar­lem en stond vrijwel iedere dag voor de Hema of de AH waar hij door zijn vrien­de­lijke uit­stra­ling ge­mak­ke­lijk contact kreeg.

Zelfs de Haar­lemse weth­ou­der voor sociale zaken en wel­zijn uitte zijn afkeu­ring over deze actie in het Haar­lems Dagblad: “Het is bij­zon­der jammer dat Mohamed Rugamana niet de kans krijgt zijn revalidatie af te maken terwijl hij wacht op een nieuwe kans op terug­keer. .... Om juist hem gevangen te zetten, terwijl uit­zet­ting op korte termijn niet moge­lijk is, is vanuit medemen­se­lijk­heid slecht te begrijpen, vooral ook gezien de zeer angs­tige momenten die hij eer­der tij­dens een periode in de cel heeft moeten doorstaan.”

Veel mensen hebben geschokt gerea­geerd. Ik weet van zijn omstan­dig­he­den en ach­ter­gron­den niet zoveel af. Ik weet alleen dat ik een vrien­de­lijke, en­thou­siaste straatverkoper met wie ik altijd graag even een praatje maakte, mis.... Ik hoop dat hij het goed maakt.

Terug