Arsacal
button
button
button


Matteüspassion in de Obrechtkerk

nieuws - gepubliceerd: woensdag, 4 april 2012
Matteüspassion in de Obrechtkerk

In de Amsterdamse Obrechtkerk ("Onze Lieve Vrouw van de Aller­heiligste Rozen­krans") werd op dinsdag in de Goede Week voor de eerste keer de Matteüspassion uitgevoerd door het Toon­kunstkoor Amsterdam, Holland Symfonia en de jongens en meisjes van ons kathedrale koor. Het werd een groot succes

De kerk die vlak achter het concert­ge­bouw is gelegen is de laatste jaren prachtig gerestaureerd. Voor de uitvoering van de Passion kreeg ik daar enige uitleg over van de heer Manfred Evers die veel voor de res­tau­ra­tie heeft gedaan. Terecht is men in de Obrecht zeer blij met het resultaat.

Mevrouw Susanne de Roy van Zuidewijn die het initiatief had genomen tot deze eerste Matteüspassion in de Obrecht, kan eveneens met tevredenheid terugblikken: de kerk was geheel gevuld met mensen die deze avond niet wilden missen, terwijl 's middag voor 600 kinderen (!) een eigen versie van de Passion was uitgevoerd waarop de basischolen in een aantal lessen de kinderen hadden voorbereid. Een mooi initiatief.

De uitvoering onder leiding van dirigent Boudewijn Jansen was bijzonder geslaagd. De mooie kerk en prima akoustiek werkten daar aan mee. Bijzonder was dat het lijdensverhaal op grote schermen ook in beeld werd vertaald door video­kunstenaar Gerald van der Kaap. Per­soon­lijk vond ik dit een fraaie toevoeging die bijdroeg aan de beleving van het lijden van Onze Heer. Beeld en muziek onder­steunden elkaar in het overbrengen van de bood­schap.

Terug