Arsacal
button
button
button


Vastenaktieconcert in de Zaanstreek

nieuws - gepubliceerd: maandag, 22 februari 2016

In deze veertigdagentijd zijn de parochies bezig met aandacht te vragen voor de Vastenactie. In het kader daarvan gaat een ‘estafette­kaars’ door het bisdom en worden er allerlei akties geor­ga­ni­seerd ten behoeve van projecten in ont­wik­ke­lings­lan­den.

Zo organiseerden de parochies van de Zaanstreek hun jaarlijks Una Voce Vastenaktie­con­cert in de St. Jozefkerk in Zaandam met bijdragen onder meer van parochieanen uit de hele Zaanstreek.

Helaas heb ik niet het hele concert kunnen meemaken door mijn verplichtingen elders, maar wat opviel in wat ik zelf heb gehoord en in wat ik hoorde van andere bezoekers was de hoge kwaliteit van de muzikale bijdragen. Een meisje uit Assendelft had een prachtig piano­con­cert gegeven, een ander meisje had eerder een eervolle vermelding op het prinses Christinaconcours gekregen, ik hoorde zelf nog twee prachtige bijdragen waaronder een lied tot besluit uit Les Miserables.

Er was veel belang­stel­ling voor het concert, vooral natuurlijk van parochianen van de Jozefkerk maar ik sprak toch ook mensen uit allerlei andere parochies. Voor die ontmoeting was volop gelegenheid na afloop van het concert waarbij er broodjes en drankjes waren. De opbrengst was natuurlijk voor het goede doel, dat dit keer in het noordoosten van Oeganda lag, een gebied waar de menbsen in het verleden en nu veel tegenslag hebben door geweld, oorlog en nu honger en droogte.

Terug