Arsacal
button
button
button
button


Wat is belangrijk?

We hebben priesters nodig

Overweging Roeping - gepubliceerd: zondag, 6 mei 2012 - 188 woorden
aan het meer van Galilea waar Jezus zijn leerlingen riep
aan het meer van Galilea waar Jezus zijn leerlingen riep

Geloof je in God? Voel je je thuis in de kerk en merk je dat je een band met God krijgt als je bidt en de heilige communie krijgt? Ervaar je dat dit be­lang­rijk is, eigen­lijk be­lang­rijker dan auto's, voetbal, brommers, facebook, twitter, school, je baantje en zelfs be­lang­rijker dan je vrien­den? Voel je in je hart dat het be­lang­rijk is om je leven te geven voor een goed en mooi doel?

Voel je je ergens wel aange­trok­ken tot pries­ter-zijn? Merk je zelf ook dat je niet te veel moet afgaan op wat anderen vin­den en denken maar dat je naar je eigen hart moet luis­te­ren en dat je zelf je weg moet gaan zon­der je al te veel door anderen te laten bepalen? Vind je dat het goed zou zijn eens te praten over diepere dingen, over wat er in je hart omgaat, en niet alleen over alles waar ie­der­een altijd over praat...?

Denk en bid er dan ook eens over of God mis­schien wil dat je pries­ter wordt. Praat er eens over, bij­voor­beeld met een pries­ter waarin je ver­trouwen hebt. Heb je vragen? Je bent welkom!

Terug