Arsacal
button
button
button


Volle kerk bij heilig vormsel in ’t Zand

Voor de parochies van Den Helder, Breezand, Anna Paulowna en 't Zand

nieuws - gepubliceerd: vrijdag, 24 mei 2019
De kerk van 't Zand
De kerk van 't Zand
vormelingen op weg naar de kerk
vormelingen op weg naar de kerk
interieur van de kerk
interieur van de kerk

Vrijdag­middag en -avond was ik in ’t Zand, eerst voor een maaltijd en ontmoeting met de vormelingen, daarna voor de feestelijke viering waarin de twintig vormelingen het sacrament van de heilige Geest ontvingen.

In de vlakbij de kerk gelegen Sint Jozef­school was een feestelijke vormselmaaltijd voorzien, waarvoor alle vormelingen iets van thuis meenamen. Tijdens het eten was er gelegenheid voor mij om de vormelingen te ontmoeten en werd er aandacht gevestigd op het jongeren­pro­gramma ‘Tigers for God’ met leuke en verdiepende activiteiten waaraan de vormelingen na hun vormsel konden gaan meedoen.

De viering in de kerk, waarbij pastoor Ivan Garcia en kapelaan Pawel Banaszak concelebreerden en diaken Henk Schrader assis­teerde, was feestelijk: de vormelingen hadden zelf enkele liederen ingestudeerd met de kapelaan, die door hem op de gitaar werden begeleid en er was een goed ritm9isch koor wat de viering verder opluisterde. De kerk was vrijwel geheel gevuld met ouders, familie en belang­stel­lenden en de vormelingen waren goed voorbereid door een enthousiaste werk­groep samen met de beide priesters en diaken. Dit jaar was voor het eerst een nieuw vormselproject gebruikt.

Van harte feliciteer ik de vormelingen, hun ouders en familie en de parochie met deze mooie vormseldag!

Terug