Arsacal
button
button
button


Jonge priesters uit bisdom Haarlem-Amsterdam bij Jeroen Pauw

nieuws - gepubliceerd: vrijdag, 31 mei 2019
Johannes van Voorst tot Voorst (l.) en Alvaro Rodriguez Luque (r)
Johannes van Voorst tot Voorst (l.) en Alvaro Rodriguez Luque (r)

In de uitzending van Pauw op Hemelvaartsdag kwamen twee jonge priesters uit ons bisdom aan het woord om te vertellen over hoe zij er toe waren gekomen om in deze tijd priester te worden. Johannes van Voorst - werkzaam in Haarlem - en Alvaro Rodriguez - werkzaam in de omgeving van De Goorn en Nibbixwoud - gaven een getuigenis.

Johannes vertelde dat de "break through" kwam toen hij een film keek over de H. paus Johannes Paulus II. Hij studeerde toen ruimtevaart in Delft, maar zijn familie had de roeping al zien aankomen. Álvaro had als tamelijk verwend jochie enerzijds een leegte ervaren - is dit alles? -, anderzijds was er in hem een dankbaarheid om zijn leven (zijn ouders hadden eigenlijk geen kinderen meer kunnen krijgen). Gods Geest is met hen Zijn weg gegaan: Johannes is zeer binnenkort vijf jaar priester, Álvaro is dat net een jaar.

Natuurlijk werden er ook vragen gesteld over de bekende thema's als: het seksueel misbruik in de kerk en of het celibaat daar niet mede-schuldig aan is en het verwijt dat de katholieke kerk homoseksuelen discrimineert. Via de onderstaande link is het antwoord te zien dat de beide priesters daarop gaven:

https://pauw.bnnvara.nl/nieuws/van­avond-bij-pauw-324

Johannes van Voorst is werkzaam in het samen­wer­kings­ver­band van Haarlem en omgeving, waar de kathedraal onder valt en Alvaro Rodriguez werkt in het samen­wer­kings­ver­band van De Goorn, vooral in Spanbroek, De Weere en Nibbixwoud.

Terug