Arsacal
button
button
button


Corneliuskerk van Limmen herrijst uit de as

Restauratie verloopt voorspoedig

nieuws - gepubliceerd: woensdag, 28 augustus 2019
Johan Olling in de kerk
Johan Olling in de kerk
het plafond ziet er al prima uit
het plafond ziet er al prima uit
Corneliuskerk van Limmen herrijst uit de as

Woensdag 28 augustus heb ik de Cornelius­kerk in Limmen bezocht, die na de uitslaande brand een proces van heropbouw ondergaat. De kerk ziet er al weer heel presentabel uit. Binnen in de kerk staan de steigers nog, maar plafond en dak zijn bijna klaar.

Johan Olling, de pastoraal werker van de parochie, heeft intensieve maanden achter de rug, samen met de vele mensen - waaronder de bestuursleden - uit de parochie die evoor hebben gezorgd dat de wederopbouw van hun fraaie St. Cornelius­kerk vlot verlopen is. Dat alles getuigt van betrokkenheid en gemeen­schapszin.

De wederopbouw van het grote orgel zou erg kostbaar zijn en het kleinere orgel dat meestal werd gebruikt, was geheel vernietigd door de brand. Gelukkig heeft de parochie een orgel uit Valkenburg kunnen overnemen, dat met een paar aanpassingen, geschikt is voor de Limmense kerk.

De planning was de kerk voor kerstmis weer in gebruik te nemen. Of dat gaat lukken? Het wordt nog wel spannend... we zullen zien. Intussen is het me duidelijk dat het aan de mensen van Limmen niet zal liggen.

Terug