Arsacal
button
button
button


In de Escaperoom...

met het jongerenplatform

nieuws - gepubliceerd: donderdag, 12 december 2019

Woensdag 11 december was het dan zover; met het jongerenplatform ben ik naar de Escaperoom Haarlem geweest. Het was een cadeau nog voor mijn veertigjarig priester­feest.

Tegen vier uur 's middags waren we binnen en na wat uitleg door een medewerkster viel de deur in het slot. Door middel van allerlei opdrachten en vooral speuren naar aanwijzingen die ons verder konden helpen, moesten we die toegangsdeur weer zien te ontsluiten. het thema van de speurtocht was het verzet in Haarlem tijdens de tweede wereld­oor­log, waarin de familie van wie het huis is waar de Escaperoom zich bevindt, een belangrijk aandeel had. Bijzonder was bij­voor­beeld het verhaal dat een van de kinderen op zoek naar twee zwarte pieten ontdekte dat die bezig waren wapens in te laden voor het gewapend verzet tegen de bezettende macht.

Dat het jongerenplatform een groep is die goed kan nadenken en creatieve oplossingen weet te vinden, werd deze middag nog eens bevestigd. Sommigen waren er zelfs heel goed in. In 41 minuten kregen we via tal van opdrachten de deur weer open en stapten we blij naar buiten. Zo'n Escaperoom is een aanrader ook voor teambuilding en bevordering van het samen­wer­kingsproces.

Jongerenplatform, bedankt voor dit leuke cadeau!

Terug