Arsacal
button
button
button
button


Veel aanmeldingen voor de Missionaire parochie

Nieuws - gepubliceerd: vrijdag, 5 april 2024 - 291 woorden

Vrij­dag 5 april was ik bij de con­fe­ren­tie van de Missio­naire Pa­ro­chie, die opende met een voor­pro­gramma waar vooral de vrij­wil­li­gers en lei­ding van ‘De Missio­naire Pa­ro­chie’ aanwe­zig waren. Het is de derde keer dat deze con­fe­ren­tie wordt gehou­den, nu met nog meer deel­ne­mers en dat is een verheugend bericht!

Erva­ringen uit Birmingham

Er wor­den zo'n 850 deel­ne­mers verwacht aan het pro­gram­ma van zater­dag 6 april waar ook veel bis­schop­pen aan deel zullen nemen. Deze avond waren alleen mgr. Liesen en ik er van de bis­schop­pen. Fr. Gary Buckby en Stephanie OÇonnor-Walshe waren uit Birmingham geko­men (voor de eerste keer in Neder­land) om te ver­tellen over hun per­soon­lijke erva­ringen bij het bouwen aan een missio­naire pa­ro­chie in twee pa­ro­chies ten zui­den van het centrum van deze stad. De pries­ter werd gecoacht via Zoom door een pries­ter die hij nog nooit in leven­den lijve had gezien maar met wie hij op afstand een goede en ver­trouw­volle band had gekregen en die een goede steun was bij het on­der­schei­den, stappen zetten en volhar­den op de weg van de missio­naire pa­ro­chie. De bij­een­komst werd besloten met gebed in kleine groepjes.

Gebed voor de con­fe­ren­tie

Na een heer­lijke maal­tijd en rela­tief veel tijd (fijn!) om elkaar beter te leren kennen en uit te wisselen, was er een lofprij­zings­pro­gramma met de UPrayse! band in de grote zaal, terwijl de jong­vol­was­se­nen hun eigen bij­een­komst had­den. Ook in deze sessie werd tijd geno­men voor gebed en dankzeg­ging in kleine groepjes. Aan het einde van de avond werd ik uit­ge­no­digd de zegen uit te spreken over de aanwe­zigen, hun missio­naire inzet en de bij­een­komst van de volgende dag.

Ik hoop dat die weer velen zal in­spi­re­ren, moed, vuur en kracht zal geven om leer­ling en getuige te zijn!


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.
Terug