Arsacal
button
button
button
button


Processies uit bisdom Haarlem-Amsterdam naar Kevelaer

Nieuws - gepubliceerd: maandag, 27 juni 2016 - 189 woorden
Kapellenplatz met basiliek
Kapellenplatz met basiliek
Hoofdbroedermeesteres Dea Broersen met ambtsketen
Hoofdbroedermeesteres Dea Broersen met ambtsketen
de heilige deur in Kevelaer
de heilige deur in Kevelaer

Zondag 26 juni was ik in Kevelaer, het bekende hei­lig­dom van Maria, Troos­te­res der bedroef­den, waar pelgrims uit het Noord-Hollandse voor een drie­daag­se bede­vaart waren samen­ge­ko­men.

De pro­ces­sie van Am­ster­dam, Haar­lem en West-Friesland met Volen­dam hebben zich verenigd om ge­za­men­lijk deze bede­vaart te doen. De pries­ters Eric van Teijlingen als directeur van de bede­vaart, emeritus pastooor Jan van der Plas, pastoor Eugene Jonger­den (Hoorn) en Paul Stomph (Volen­dam) begeleid­den de bede­vaart. Zo'n tach­tig deel­ne­mers maakten deze drie dagen mee, voor de Pontificale Mis op zon­dag­avond waren bovendien andere pelgrims geko­men.

Na de Mis met koor en orkest in de basiliek van Kevelaer, werd de licht­pro­ces­sie over de Kapellenplatz gehou­den, die ein­digde voor de Genade­ka­pel waar het een­vou­dige prentje sinds 1642 wordt bewaard. In een korte toe­spraak heb ik de pelgrims gevraagd in dit Vader­loze tijdperk waarin zoveel ge­zin­nen uit elkaar vallen, te beseffen dat we zoveel hebben gekregen en dat we mogen leven van de barm­har­tig­heid van een Vader in de hemel en van de Moeder van Barm­har­tig­heid, die ons naar Jezus leidt.

De pelgrims had­den mooie dagen met elkaar en met de Heer en Zijn Moeder in het mooie Kevelaer.

Terug