Arsacal
button
button
button


Kerkenveiling voor restauratie kathedraal

nieuws - gepubliceerd: vrijdag, 28 oktober 2016
Veiling in het bisschopshuis
Veiling in het bisschopshuis
Kerkenveiling voor restauratie kathedraal

Vrijdag­avond 28 oktober werd in het bisschopshuis (voorheen: plebanie) een drukbezochte veiling gehouden ten behoeve van de res­tau­ra­tie van de kathedraal.

Veiling­mees­ter Wim Zandwijk bracht 213 kavels onder de hamer waarop grif en goedgeefs werd geboden door de aanwezigen die zich allen natuurlijk goed bewust waren van het ‘hogere doel’, in dit geval ook letterlijk, want het laatste dat aan de kathedraal gerestaureerd moet worden zijn de torens. Eén toren staat in de steigers, de tweede toren wordt weldra onder handen genomen. Dat zal het unieke monument dat onze kathedrale basiliek is er weer “sicut sponsa ornata” (getooid als een bruid, wapenspreuk van de kathedrale basiliek) bij staan!

Vele vrij­wil­lig­ers hebben zich voor de organisatie van deze avond ingezet en zij mogen opnieuw terugkijken op een geslaagde actie. Zelf heb ik al biedend een rondvaart in sloep door de Haarlemse grachten in de wacht gesleept en het lijkt me heel leuk om die een keer te gaan maken. Ook was ik betrokken in een andere kavel: een feestelijk diner dat wordt gekookt door het kerk­bestuur en waar ik ook van mag genieten.

Terug