Arsacal
button
button
button


Hendrik Duijts Ridder in de orde van Oranje Nassau

Centraal persoon in restauratie kathedraal

nieuws - gepubliceerd: donderdag, 20 december 2018
Burgemeester Wienen spreekt de heer Duijts toe
Burgemeester Wienen spreekt de heer Duijts toe
Hendrik Duijts Ridder in de orde van Oranje Nassau

Donderdag­avond 20 december ontving de heer Hendrik R. Duijts in de bisschops-sacristie van de kathedraal de versierselen behorend bij de koninklijke onderscheiding Ridder in de orde van Oranje Nassau uit handen van de Haarlemse burge­mees­ter Jos Wienen .

Hendriks Duijts, lange tijd lid van het kerk­bestuur, is samen met de heer Wim Eggenkamp een spilfiguur in een van de grootste kerkelijke projecten van de laatste decennia: de restauratie van de kathedrale basiliek van Sint Bavo te Haarlem. Het was dan ook niet meer dan juist dan deze grote verdiensten met een koninklijke onderscheiding zijn bekroond, in aanwezigheid van de leden van het Comité van aanbeveling, waaronder kardinaal Adrianus Simonis, mensen van het architecten­bureau Hogenvest en de constructeur, familieleden en vrienden.

De bijeenkomst vond plaats voorafgaand aan het uitverkochte concert dat het fameuze St. John's choir op deze avond samen met ons kathedrale koor ging geven. Tegen de duizend personen woonden deze uitvoering bij. Na een inleiding met praktische aanwijzingen van Wim Eggenkamp, sprak Burge­mees­ter Wienen zijn 'laudatio' uit: hij liet goed uitkomen wat een enorm werk de restauratie is geweest en hoe blij de parochie en de stichting waren en zijn met iemand die kon bogen op een grote ervaring in belangrijke monumentale projecten (waaronder Rijks­mu­seum en Van Gogh­mu­seum in Amsterdam). De heer Duijts reageerde zichtbaar aangedaan met een passend dankwoord aan allen met wie hij in deze jaren had mogen samenwerken.

Van harte feliciteren we de heer Duijts, zijn echtgenote en familie met deze mooie onderscheiding!

Terug