Arsacal
button
button
button


Gebedsdag Amsterdam trekt meer mensen

Vrouwe van alle volkeren in de RAI

nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 1 juni 2019
onderaan de fotograaf van de dag, Wim Koopman
onderaan de fotograaf van de dag, Wim Koopman
volle zaal bij de Eucharistie
volle zaal bij de Eucharistie

Zaterdag 1 juni was de jaarlijkse gebedsdag ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren in de RAI in Amsterdam. Hoewel de ringweg was afgesloten en de RAI die dag moeilijk bereikbaar was, hebben meer mensen dan in voorgaande jaren aan de gebedsdag deelgenomen.

Zelf heb ik de gebedsdag meegemaakt vanaf de heilige Mis. In de ochtend had ik colleges in het Sint Bo­ni­fa­tius­insti­tuut in De Tiltenberg. Het laatste gedeelte van de Eucha­ris­tie­viering kon ik nog meemaken. De Forumzaal van de RAI was meer dan gevuld. Bisschop John Keenan en een aantal priesters concelebreerden. Daarna was er een pauze die me de gelegenheid gaf veel mensen, deelnemers aan de Gebedsdag, te woord te staan. Ook had ik gelegenheid om de Schotse bisschop Keenan en acteur Jim Caviezel te ontmoeten.

Met de bisschop hebben mgr. Punt en ik kunnen spreken over de problemen van secularisatie. Met Jim Caviezel heb ik ook even wat meer kunnen spreken. Beiden hebben ’s middags een getuigenis gegeven. De Schotse bisschop pleitte voor het vijfde dogma dat de rol van Maria in het heilswerk moet bevestigen: Maria, Mede­ver­los­seres, Middelares en Voorspreekster.

Ook de acteur Jim Caviezel, bekend van zijn rollen in The Passion (als Jezus) en in de films over de Graaf van Monte Christo, pleitte voor dit dogma en vertelde ervaringen uit zijn leven waarin hij de sturende hand van Maria had bemerkt. Op wonderlijke wijze werd hij bevestigd in zijn roeping als acteur. Hij vertelde over de rol die de rozenkrans had gespeeld in het verkrijgen van zijn eerste rol. Later, als 33-jarige acteur met de initialen J.C. werd hij voor de rol van Jezus Christus gevraagd. Hij riep de mensen op in deze verwarrende tijden op Maria te vertrouwen en heel bewust haar hulp te vragen.

Na de getuigenissen volgde de aanbidding van het heilig Sacrament. Samen met mgr. Jozef Punt en mgr. John Keenan heb ik de rozenkrans voorgebeden voor het uitgestelde Aller­heiligste en daarna de zegen gegeven met het Aller­heiligste.

De meeste pelgrims kwamen na afloop voor de handoplegging en zegen.

Alles bijeen was het dus weer een mooie en verrijkende dag voor velen!


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.
Terug