Arsacal
button
button
button


In Heiloo: Doopsel, vormsel en eerste communie

nieuws - gepubliceerd: zondag, 9 juni 2019
vormelingen voor het altaar voor de handoplegging en gebed om de heilige Geest
vormelingen voor het altaar voor de handoplegging en gebed om de heilige Geest
de eerste communie koets
de eerste communie koets
In Heiloo: Doopsel, vormsel en eerste communie

Zaterdag 8 juni was er om 12.00 uur in de bedevaartskapel van het heiligdom van O.L. Vrouw ter Nood een bijzondere viering: drie kinderen deden hun eerste heilige communie, vier ontvingen het sacrament van het vormsel en een jonger kind, zusje van een eerste communicant, ontving het heilig doopsel.

Een van de eerste communicanten arriveerde op het heiligdom in een prachtige eerste communie-koets, getrokken door twee witte schimmels. Alle jongens en meisjes waren feestelijk gekleed en voorbereid om de Heer te ontvangen in de heilige communie of in het vormsel-sacrament. De kapel was mooi aangekled met bloemen en versieirngen op de banken. Rector Jeroen de Wit en Robert van Aken, oom van twee vormelingen en een eerste communicant, concelebreerden. De blauwe ziusters (van het mensgeworden Woord) hadden de kinderen voorbereid en begeleidden de Mis met zang.

Het was bijzonder om alle initiatie-sacramenten in een Eucha­ris­tie­viering samen te hebben. Da tis natuurlijk uitzonderlijk en er waren verschillende bijzondere redenen voor om dat zo te laten plaatsvinden. Het was een mooie plechtigheid en ik hoop dat de kinderen er met vreugde op terugzien en met Gods zegen een goede toekomst tegemoet gaan.


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.
Terug