Arsacal
button
button
button


Kerstvieringen in Heiloo voor kernvrijwilligers en seminarie

nieuws - gepubliceerd: vrijdag, 20 december 2019
De kerstpakketten
De kerstpakketten
Kerstvieringen in Heiloo voor kernvrijwilligers en seminarie
Kerstvieringen in Heiloo voor kernvrijwilligers en seminarie

Donderdag­mid­dag en vrijdag 19 en 20 december waren er in het Diocesaan centrum van het heiligdom in Heiloo kerst­vie­ringen voor de kernvrij­wil­lig­ers en de se­mi­na­risten. Voor hen begon die vrijdag de kerst­va­kan­tie.

De kernvrij­wil­lig­ers kwamen met bestuur en priesters samen voor een viering waarbij kerstliederen werden gezongen en door de rector, drs. Jeroen de Wit, een kerstverhaal werd verteld. Op de foto is het kerstpakket te zien dat zij als dank voor hun inzet kregen. Het zijn vrij­wil­lig­ers die veel op het heiligdom te vinden zijn en allerlei taken vervullen in Oesdom, Diocesaan Centrum en park. Het is altijd te hopen dat niemand is over­ge­sla­gen, want we zijn hen allen zeer dankbaar. Samen maken we van het Diocesaan heiligdom iets moois; we mogen gelukkig resultaten ervaren van die inzet: het aantal bezoekers van het heiligdom en het aantal gasten in het Diocesaan centrum zijn zeer toegenomen! Heiloo is dan ook een prachtige plaats met een zeer gastvrij gastenhuis. De hapjes en drankjes na afloop van de viering lieten dat weer goed zien.

Traditioneel sluit het seminarie (zowel Redemptoris Mater als Wil­li­brord­semi­narie) het eerste semester af met een feestelijke maaltijd opge­luis­terd met zang van se­mi­na­risten, begeleid door de muziekdocent, de in Westfriesland werkzame priester Alvaro Rodriguez Lucque. De maaltijd was weer zeer goed verzorgd door de keuken- en hospitality staf van het huis en het was goed met de se­mi­na­risten en priesters van het seminarie samen te zijn.


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.
Terug