Arsacal
button
button
button


Volle kathedraal voor Nine Lessons and Carols

met de Bavocantorij

nieuws - gepubliceerd: maandag, 23 december 2019

Een van de hoogte­punten in de voor­be­rei­ding op Kerstmis is "A Festival of Nine Lessons and Carols" in de kathedraal. De negen lezingen uit Oude en Nieuwe Testament - die betrekking hebben op het komende kerst­feest - werden voorgelezen door onder meer Bisschop Jozef Punt, die de viering ook opende en afsloot met de zegen. De Bavocantorij zong tussen de lezingen bijpassende Carols en motetten. De kathedraal was weer vol voor de mooie gebeuren. Na afloop was er nog een bijzonder 'hoogtepunt'.

Sanne Nieuwenhuijsen, magistra cantus, leidde de Bavocantorij en Ton van Eck, titulair organist van de kathedraal bespeelde het orgel. Naast de bisschop lazen ook enkele koorleden, pastoor Bart Putter, pastoor Eric Fennis, kape­laan Johannes van Voorst tot Voorst, diaken Philip Weijers en ikzelf een lezing.

Na afloop van de viering vond er nog een speciaal gebeuren plaats, boven op de toren, een letterlijk hoogtepunt. Daar werd een van de koorleden van de Bavocantorij onder de sterrenhemel, op hoog niveau ten huwelijk gevraagd. Wie deze gelukkigen zijn? Dat moeten zij zelf maar bekend maken! De koorleden stonden klaar in de kathedraal om het paar toe te zingen: Ubi caritas et amor, ibi Deus est"(Waar liefde is, daar is God).

Terug