Arsacal
button
button
button
button


Mgr. Harrie Smeets was er weer bij...

Bisschoppenvergadering

Nieuws - gepubliceerd: dinsdag, 10 mei 2022 - 205 woorden

Dins­dag 10 mei vond de maan­de­lijkse bis­schop­pen­ver­ga­de­ring plaats in het Sint Jans­cen­trum in ’s-Hertogen­bosch. Dat is ‘normaal’. Maar één ding was bij­zon­der: de bis­schop van Roermond, mgr. Harrie Smeets, was er weer bij...

Het is bekend: mgr. Smeets heeft een hersentumor, waarbij niet op gene­zing kan wor­den gerekend, al kan de tumor hope­lijk met chemokuren wor­den terug gedrongen. Door de tumor met alle compli­ca­ties was mgr. Smeets het laatste jaar niet goed in staat om de bis­schop­pen­ver­ga­de­ringen bij te wonen. In zijn naam kwam de ervaren vica­ris generaal, mgr. René Maessen. Maar op 10 mei was de bis­schop er weer zelf om bij een deel van de ver­ga­de­ring aanwe­zig te zijn. Hij kwam lopend binnen en was zoals ge­woon­lijk goed gehumeurd. Hij nam intensief deel aan het gesprek in de con­fe­ren­tie.

In de koffiepauze maakten we bij­gaande ‘selfie’, samen met mgr. Gerard de Korte van ’s-Hertogen­bosch, gastheer van de bis­schop­pen­ver­ga­de­ring.

Bij de bede­vaart naar Lourdes vorige week waren ook enkele Limburgse groepen. Het viel me op hoe ie­der­een meeleeft met de zieke bis­schop. Na­tuur­lijk hebben we in dat hei­lig­dom van Onze Lieve Vrouw, dat mgr. Smeets vorig jaar sep­tem­ber nog heeft bezocht, bij­zon­der voor de Limburgse bis­schop gebe­den.

Terug