Arsacal
button
button
button
button


Afscheid van Carolien Hoogenboom

Nieuws - gepubliceerd: dinsdag, 9 april 2024 - 209 woorden

Dins­dag 9 april hield de bisdomcurie een ge­za­men­lijke lunch in buffet­vorm, gelegen­heid om elkaar ook eens op een wat andere, in­for­melere manier te spreken. Bij die gelegen­heid namen we ook afscheid van Carolien Hoogen­boom die zes jaar lang met veel inzet werk­zaam is geweest voor het jon­ge­ren­pas­to­raat.

Veel ver­diensten

Vica­ris-generaal Bart Putter, die moderator van de curie is, sprak een dank­woord en overhan­digde een bos bloemen. Carolien heeft veel ver­diensten voor het jon­ge­ren­pas­to­raat, waarbij we denken aan de Wereld­jon­ge­ren­da­gen, een jon­ge­renreis naar Fulda in het kader van de missio­naire vor­ming van de jon­ge­ren, de tiener­kampen, Paasgala's en kerst­bij­een­komsten, het jon­ge­ren­plat­form en nog veel meer. We zijn Carolien dank­baar voor haar geloof, haar vuur en haar vermogen om zelf­stan­dig ini­tia­tie­ven te ont­wik­ke­len en vorm te geven. We zullen haar missen! De vica­ris-generaal bereidt de aan­stel­ling van een nieuwe jon­ge­ren­wer­ker voor die Carolien zal opvolgen.

Munster­kerk

Ik voeg er nog twee foto's bij van de Munster­kerk in Roermond. In deze prach­tig door Pierre Cuijpers sterk veran­derd gerestaureerde kerk, met ramen van de bekende en exuberante Am­ster­damse kunstenares Gisèle van Water­schoot van der Gracht (begraven in Spaarnwoude bij de Stompe Toren), was ik op maan­dag voor de heilige Mis op het uit­ge­stelde hoog­feest van de Aan­kon­di­ging van de Heer (Maria Bood­schap)


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.
Terug